Published on
Laatste update:

Beste Bladblazer

Beste getest

BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS Bladblazer

Beoordeling: 4.2/5

Perfect in verhouding. Scoort op alle vlakken hoog. Met een eerlijk prijs en een prettige ergonomie verslaat hij de rest van de bladblazers.

Check beste prijs
Beste goedkope bladblazer

WOLF-Garten LBV 2600 E

Beoordeling: 4.4/5

Meest goedkope bladblazer voor de kwaliteit die hij levert. Simpel in gebruik. Heeft alles wat je nodig hebt en meer. Perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

Check beste prijs (bol.com)
Beste stille bladblazer

Gardena ErgoJet 3000

Beoordeling: 4.3/5

Uitstekend product van een uitstekend merk. Redelijke prijs, maar levensduur erg lang. Ideaal voor de woonwijk. Stilste bladblazer van allemaal.

Check beste prijs (bol.com)

Waarop letten bij je aankoopbeslissing?

Een bladblazer is handig voor veel verschillende dingen. Zo kan je meer met een bladblazer dan alleen je tuin bladvrij maken. Denk aan bijvoorbeeld het vuil uit je auto blazen of je mountainbike droog blazen nadat je hem schoon hebt gemaakt. Als je een bladblazer gaat kopen is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Hieronder zullen wij meerdere factoren bespreken die belangrijk zijn om van tevoren in gedachte te houden bij het maken van de juiste aankoopbeslissing. Want bij een bladblazer kopen komt vaak meer kijken dan je denkt.

Koopgids: Hoe moet je de beste bladblazer kiezen?

 • Type bladblazer: Er zijn heel veel verschillende type bladblazers. Elk merk maakt onderscheid op diverse gebieden. Maar er zijn vooral drie verschillende soorten bladblazers. Je hebt elektrische bladblazers, benzine bladblazers en accu bladblazers. De eerste soort bladblazer zijn de elektrische bladblazers. Deze worden aangedreven door stroom via een snoer. Je hebt voor deze bladblazer dus altijd een stopcontact in de buurt nodig. Daarnaast heb je ook zeker een verlengsnoer nodig, aangezien het snoer aan de machine nog geen meter lang is. De tweede soort bladblazer is een benzine bladblazer. Deze wordt aangedreven door een benzinemotor en heeft dus als brandstof, benzine nodig. Ook moet er altijd olie bij gedaan worden om zo de juiste mengsmering te krijgen. Let erop dat je altijd de juiste mengverhouding hiervoor toepast. Dit staat op de machine of in de handleiding. En dan het derde soort bladblazer; de accu bladblazer. Deze heeft de gemakken van beide bladblazers. Hij heeft de bewegingsvrijheid en mobiliteit van een benzine bladblazer, maar het geluidsniveau van een elektrische bladblazer. Waardoor deze in woonwijken ideaal is, ook al heb je een grote tuin.
 • Zuig- en versnipperfunctie: Wanneer je de bladblazer alleen wilt gebruiken om ermee te blazen, dan is het prima om alleen een bladblazer te kopen. Maar voor veel mensen is een bladzuiger erg handig. Hij zuigt namelijk je bladeren op en versnippert ze in kleine stukjes. Wanneer je niet een grote tuin hebt is dit ideaal. Je blaast de bladeren naar elkaar toe totdat ze redelijk dicht bij elkaar liggen en dan verander je de buis of het mondstuk. Meestal zit er namelijk een blaasmondstuk op die je eraf moet halen. Je monteert de opvangzak aan de bladblazer en zet de bladzuiger aan. Je zuigt de bladeren zo op waardoor je de bladeren geen eens meer met je handen hoeft aan te raken. Je leegt de zak in de container en je bent klaar. Perfect toch? Wanneer je een grote tuin hebt of last van heel veel bladeren, blijf je de zak telkens weer vullen en legen. Dit kan veel tijd kosten waardoor het misschien dan slimmer is om de bladeren op een hoop op een stuk zeil te blazen. En dan vervolgens pak je het zeil bij alle punten en leeg je hem zo in de container of in de bladkooien in je straat. Als je veel bladeren hebt is dit wellicht makkelijker. Desalniettemin kun je vaak de bladzuiger optie erbij krijgen voor een paar tientjes meer. Dus dat lijkt me een goede deal voor wat je krijgt.
 • Blaasvolume: Bij een bladblazer wordt een ventilator aangedreven die vervolgens een luchtstroom produceert. Deze luchtstroom bevat een bepaalde hoeveelheid lucht. Het blaasvolume geeft dan aan hoeveel lucht er uit de buis komt binnen één minuut. Hoe groter de hoeveelheid lucht er uit komt, hoe groter het oppervlak is dat de bladblazer raakt. En hoe meer bladeren er kunnen worden weggeblazen. Blaasvolume zorgt dus eigenlijk voor blaasbereik.
 • Geluidsniveau: Het maximale geluidsniveau van de bladblazer geeft aan hoe veel lawaai de bladblazer maakt of het geeft juist aan dat je een stille bladblazer hebt. Dit wordt gemeten en uitgedrukt in het aantal decibel. De motor maakt het meeste geluid, maar daarnaast maakt ook de luchtstroom zelf, die uit de buis komt, geluid. In woonwijken is het geluidsniveau het meest van belang, omdat dit voor overlast kan zorgen voor de omwonenden. Dit is niet per se voor de gebruiker zelf erop gezet. Aangezien van je verwacht wordt dat je gehoorbescherming opzet wanneer je de bladblazer gaat gebruiken. Je kunt namelijk al gehoorbeschadiging oplopen bij drie uur blootstelling aan 90 decibel. Vanaf 100 decibel is het echt een must om oorkleppen of dergelijke op te zetten. Je kunt dan namelijk al naar 15 minuten gehoorbeschadiging oplopen.
 • Blaassnelheid: Hetgeen waar je hierbij naar moet kijken, is met welke snelheid de lucht de buis verlaat. Hoe sneller de lucht uit de buis komt, hoe hoger de blaassnelheid. Een hoge snelheid zorgt voor een sterke luchtstroom. En dan bedoel ik niet dat de snelheid zorgt voor extra blaaskracht, maar puur dat de bladeren verder weg worden geblazen. Het is dus niet zo dat je nu opeens een hoop bladeren kan verplaatsen of wegblazen. Een hoge snelheid zorgt ervoor dat je sneller je bladeren van de ene kant van de tuin naar de plek kunt blazen waar je ze naar toe wilt hebben.

De 7 kanshebbers voor de beste bladblazer van 2023

We zijn weer gaan vergelijken en de bladblazers gaan testen in de buitenlucht om erachter te komen welke bladblazer nou de beste bladblazer is. Door meer dan honderd bladblazers te testen zijn we uiteindelijk op een selectie gekomen van de beste bladblazers van 2023. Deze geteste bladblazers zijn door een hele intensieve keuring heen gekomen en zijn dus allemaal hele goede bladblazers. Je moet het zo zien, als de bladblazer in de lijst van beste bladblazers van 2023 staat dan is die het kopen waard. Elke bladblazer staat erin om een andere reden. Sommige bladblazers blinken ergens in uit, zijn heel goedkoop of zijn juist heel erg in balans en gemiddeld. Ieder bladblazer heeft een kracht en jij zult vandaag uitvinden welke dat is. Maar er kan er maar één de beste bladblazer zijn. Hieronder vind je alvast een duidelijk overzicht van de bladblazers met hun technische specificaties. Verderop in het artikel zullen wij de ranglijst uitgebreid bespreken.

#1
BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS Bladblazer
Beste getest
 • Geluidsniveau: 102,5 dB
 • Vermogen: 3000 W
 • Maximale blaassnelheid: 404 km/h
 • Luchtvolume: 840 m3/u
Score: 8.4Check beste prijs
#2
WOLF-Garten LBV 2600 E
Beste goedkope bladblazer
 • Geluidsniveau: 102 dB
 • Vermogen: 2600 W
 • Maximale blaassnelheid: 270 km/h
 • Luchtvolume: 960 m3/u
Score: 8.8
Check beste prijs (bol.com)
#3
Gardena ErgoJet 3000
Beste stille bladblazer
 • Geluidsniveau: 87 dB
 • Vermogen: 3000 W
 • Maximale blaassnelheid: 310 km/h
 • Luchtvolume: 584 m3/u
Score: 8.6
Check beste prijs (bol.com)
#4
Makita DUB184Z
 • Geluidsniveau: Laag
 • Vermogen: 18 V
 • Maximale blaassnelheid: 187 km/h
 • Luchtvolume: 780 m3/u
Score: 9.1
Check beste prijs (bol.com)
#5
McCulloch GB322
 • Geluidsniveau: 102 dB
 • Vermogen: 900 W
 • Maximale blaassnelheid: 322 km/h
 • Luchtvolume: 584 m3/u
Score: 8.4Check beste prijs
#6
Bosch ALB 18 LI
 • Geluidsniveau: Laag
 • Vermogen: 18 V
 • Maximale blaassnelheid: 210 km/h
 • Luchtvolume: 210 m3/u
Score: 8
Check beste prijs (bol.com)
#7
Makita BHX2501V
 • Geluidsniveau: 102 dB
 • Vermogen: 750 W
 • Maximale blaassnelheid: 250 km/h
 • Zuig en versnipperfunctie: Ja
Score: 9.4
Check beste prijs (bol.com)

De 7 beste bladblazers van vandaag

Je wilt uiteraard weten hoe we bij onze ranglijst gekomen zijn en waarom bijvoorbeeld de Black & Decker bladblazer op nummer 1 staat. We gaan hieronder uitgebreid bespreken wat de redenen en argumenten zijn voor de posities van de bladblazers. De voor- en nadelen van de bladblazers en welke afwegingen we gemaakt hebben om zo de ranglijst vorm te geven. Sommige factoren zijn immers belangrijker dan anderen. Ook letten wij op prijs, want ja wees nou eerlijk, iedereen wil een goed product maar het liefst voor zo weinig mogelijk centen.

1. BLACK+DECKER BEBLV300SB-QS Bladblazer

Beste bladblazer van 2023

 • Geluidsniveau: 102,5 dB
 • Vermogen: 3000 W
 • Maximale blaassnelheid: 404 km/h
 • Luchtvolume: 840 m3/u
 • Zuig en versnipperfunctie: Ja
 • Draagwijze: Draagriem
Klik voor beste prijs
 • +8

Dit is de beste bladblazer van 2023. De Black & Decker BEBLV300SB-QS is een krachtige elektrische bladblazer met een flink vermogen van maar liefst 3000 W. Je merkt ook zeker dat het een krachtige bladblazer is met een snelheid van 404 kilometer per uur. Hij heeft ook een groot raakoppervlakte door het hoge luchtvolume.

Tijdens het gebruiken van deze elektrische bladblazer werden wij enthousiast door het gemak met wat deze bladblazer de natte bladeren los blaast van de grond, de grotere bladeren kan verplaatsen en het zwaarder tuinafval ook in beweging krijgt. De meeste bladblazers hebben hier namelijk best wat moeite mee. Hierdoor vinden wij deze de beste elektrische bladblazer, maar ook de beste bladblazer van 2023.

Doordat de blaassnelheid 40% hoger is dan de Wolf Garten bladblazer vonden wij dat deze elektrische bladblazer op nummer 1 thuishoort en dus de best geteste bladblazer van dit jaar is. Met een gewicht van 4,4 kg kun je last krijgen van je armspieren en polsen. Gelukkig wordt er een draagriem meegeleverd waardoor je de bladblazer aan je schouder kan hangen. De schouderband zorgt voor verspreiding van het gewicht. Daarnaast heeft dit apparaat ook nog een regelbaar toerental en een extra handvat wat hem makkelijk hanteerbaar maakt. Het heeft ook een ingebouwde versnipperaar met een bijbehorende opvangzak.

De Black + Decker gw3030 of de Black + Decker BEBLV301 bladblazers zijn ook hele goede bladblazers. We hebben overduidelijk een favoriet merk als het aankomt tot bladblazers. En dat is Black & Decker. We hadden bijna elk type bladblazer van dit merk kunnen kiezen en dan was die alsnog beter dan de rest. Het zijn echt hele goede apparaten voor een redelijke prijs. We waren aangenaam verrast. Echt de beste koop bladblazer van dit jaar. Wij zijn er fan van, hopelijk is het ook de juiste bladblazer voor jou.

Voordelen
Krachtige bladblazer
Zuigen en versnipperen
Kracht zelf instellen
Nadelen
Aan de zware kant voor een elektrische bladblazer

2. WOLF-Garten LBV 2600 E

 • Geluidsniveau: 102 dB
 • Vermogen: 2600 W
 • Maximale blaassnelheid: 270 km/h
 • Luchtvolume: 960 m3/u
 • Zuig en versnipperfunctie: Ja
 • Draagwijze: Neuswiel
Klik voor beste prijs (bol.com)
 • +9

Op plek 2 staat weer een elektrische bladblazer. Deze Wolf Garten bladblazer is een hele goede bladblazer. Zoals ik net al zei doet deze niet veel onder voor de nummer 1 en deed hij mee om de strijd van best geteste bladblazer van dit jaar. Alleen het vermogen en de blaassnelheid zijn wat minder. Maar als je de blaassnelheid vergelijkt met de andere bladblazers van de lijst dan is die meer dan gemiddeld.

Ook kan deze bladblazer moeiteloos bladeren wegblazen of zonder problemen nat tuinafval opzuigen. Er zit een hark mondstuk bij, waardoor de natte bladeren gemakkelijk loskomen van de grond. Het is een bladblazer die ook meteen de bladeren versnippert. Er zit namelijk een geïntegreerde versnipperaar bij ingebouwd. Probeer wel te zorgen dat familieleden of collega´s alleen natte bladeren opzuigen met de bladblazer, mocht je hem uitlenen. Want wanneer takjes worden opgezogen kun je problemen ondervinden aan de messen van je versnipperaar. Dit geldt ook voor jezelf uiteraard. Een bladblazer gebruik je voor meer dan alleen bladeren vaak, maar de bladzuiger gebruik je uitsluitend voor bladeren.

Het is een hele lichte bladblazer voor wat die kan en dat maakt hem prettig om mee te werken. Daarbij komend is dit exemplaar voorzien van een neuswiel. Hierdoor hoef je de bladblazer niet meer te dragen en kun je hem gewoon rollen over de grond. Dit zorgt ervoor dat je totaal geen last van je spieren zult krijgen.

Met een extra handvat kun je de bladblazer eenvoudig beheersen en bijsturen waar nodig. Ook krijg je een 50 L opvangzak erbij geleverd wat de grootste zak is van de lijst. Dit bespaart je weer tijd omdat je minder vaak de zak hoeft te legen. Ook niet geheel onbelangrijk is de prijs. Dit is een hele goedkope bladblazer. Hij is zelfs de goedkoopste bladblazer van de lijst. Ik kan het zelf bijna niet geloven. Zo compleet voor zo'n lage prijs.

Voordelen
Neuwsiel zodat je hem kan rollen
Draagriem
Nadelen
Je hebt een stroompunt nodig

3. Gardena ErgoJet 3000

 • Geluidsniveau: 87 dB
 • Vermogen: 3000 W
 • Maximale blaassnelheid: 310 km/h
 • Luchtvolume: 584 m3/u
 • Zuig en versnipperfunctie: Ja
 • Draagwijze: Handgedragen
Klik voor beste prijs (bol.com)
 • +20

Ook op plek 3 staat een elektrische bladblazer. Dit is de Gardena Ergojet 3000. Vooral omdat hij de stilste bladblazer van de lijst is en overal goed gemiddeld op scoort. Hij is voor zo'n krachtige bladblazer, een opvallend stille bladblazer. Dit komt door de volumereductie die is toegepast. Eigenlijk heeft deze bladblazer twee pluspunten: vermogen en comfort.

Hij blaast namelijk droge bladeren en natte bladeren alsof het niks is. Je krijgt een hele degelijke bladblazer voor een hele redelijke prijs. De bladblazer werkt met een ClickFit systeem waardoor je makkelijk kunt switchen tussen de zuigstand en de blaasstand.

Er zit ook een opvangzak van 45 L bij. Het enige nadeel is dat de bladblazer, met 4,8 kg, relatief zwaar is omdat je hem in de hand moet dragen. De Gardena Ergojet 3000 is niet de allerbeste elektrische bladblazer, maar hij behoort zeker tot het rijtje beste elektrische bladblazers van dit jaar.

Het is misschien wat gek maar de elektrische bladblazers nemen het gehele podium in. Elektrische bladblazers hebben namelijk minder bewegingsvrijheid dan de accu bladblazer en de benzine bladblazer. Ook zit je met een verlengsnoer te klooien. Hoe kan het dan toch dat ze zo hoog eindigen?

Wij houden van apparaten die goed werken. Die doen wat ze moeten doen. Die krachtig genoeg zijn en niet snel leeg raken. Daarnaast vinden wij een scherpe prijs belangrijk voor de consument. Deze combinatie met nog wat andere factoren heeft ons laten besluiten dat een snoer minder erg is als je daardoor de beste prestaties hebt. Hierdoor is een accu bladblazer minder wenselijk. En veel mensen gebruiken de bladblazer voor rondom huis waar stroom aanwezig is en waar je te maken hebt met geluidsoverlast voor de buren. Hierdoor is een benzine bladblazer minder wenselijk.

Voordelen
Erg stille bladblazer
Hoog comfort
Nadelen
Ritszak is wat lastig

4. Makita DUB184Z

 • Geluidsniveau: Laag
 • Vermogen: 18 V
 • Maximale blaassnelheid: 187 km/h
 • Luchtvolume: 780 m3/u
 • Zuig en versnipperfunctie: Nee
 • Draagwijze: Draagriem
Klik voor beste prijs (bol.com)
 • +18

De Makita bladblazer is een draadloze bladblazer die ook bovenaan staat in de lijst van beste accu bladblazer. Samen met de accu bladblazer van Black & Decker zijn dit de handigste blazers van de lijst. Ben je op zoek naar de beste bladblazer maar dan op accu dan is dit de juiste optie voor jou.

Accu bladblazers hebben als grote voordeel dat ze meer bewegingsvrijheid hebben en makkelijk klaar voor gebruik te maken zijn. Maar ze gaan wel vaker leeg. Zorg dus wel altijd dat je een tweede accu aan de oplader hebt liggen zodat het werk niet stil komt te liggen. Deze bladblazer gebruikt één accu van 18 V.

Hij is super licht van gewicht. Met maar 3,0 kilo heb je totaal geen last van verzuring in je armen en zul je niet snel pauze nodig hebben. Ondanks dat het een lichte accu bladblazer is heeft die totaal geen moeite met grote bladeren. Daarnaast zit er ook nog een regelbaar toerental op. Voor een redelijke prijs kun je deze vinden in één van de vertrouwde webshops hieronder.

Voordelen
Door de draagriem hoef je niet het gewicht te tillen
Ultieme bewegingsvrijheid
Nadelen
Niet geschikt voor nat tuinafval

5. McCulloch GB322

 • Geluidsniveau: 102 dB
 • Vermogen: 900 W
 • Maximale blaassnelheid: 322 km/h
 • Luchtvolume: 584 m3/u
 • Zuig en versnipperfunctie: Nee
 • Draagwijze: Handgedragen
Klik voor beste prijs

Deze benzine bladblazer valt bijna in de categorie van professionele bladblazers. Deze benzine bladblazer is namelijk een hele krachtige bladblazer doordat die op benzine loopt, maar ook door de uitstekende snelheid en luchtvolume.

De reden dat ik het een professionele bladblazer noem is omdat een professional hier prima mee zou kunnen werken. De McCulloch GB322 is de beste benzine bladblazer van dit moment. En ondanks dat het dus de beste benzine bladblazer is geworden dit jaar, achten we hem dus niet de beste bladblazer in het algemeen.

Dit komt omdat benzine bladblazers over het algemeen een stuk minder aantrekkelijk zijn voor een grote groep mensen. Benzine bladblazers moeten een stuk meer onderhouden worden dan andere soorten bladblazers. Ook maken ze meer lawaai en gebruiken de meeste mensen niet super vaak een bladblazer. Daarnaast hebben meer mensen een kleine tuin dan een grote tuin.

Dit allemaal neemt niet weg dat een bladblazer op benzine vaak wel beter is. We hebben super veel verschillende bladblazers met elkaar vergeleken en vooral deze bladblazer op benzine steekt er wel bovenuit. Ben je op zoek naar een nieuwe bladblazer en je bent iemand die regelmatig een bladblazer gebruikt, dan zou ik zeker deze sterke bladblazer kopen. Met een uitstekende tweetaktmotor en een mengsmering van 1:50 doet hij het heel netjes.

Het is wel een van de zwaardere modellen van de lijst. Met een gewicht van 4,8 kg is deze benzine bladblazer wel aan de zware kant. Er wordt ook geen neuswiel of draagriem meegeleverd waardoor de ervaring minder aangenaam is. Ook is het reservoir met 500 ml vrij klein.

Maar ben je op zoek naar goed gereedschap wat dichtbij een professionele bladblazer in de buurt komt, dan is dit de beste koop bladblazer voor jou. Want je krijgt echt kwaliteit en de prijs valt ook wel mee.

Voordelen
Erg krachtige door de benzinemotor
Ook geschikt voor zwaar tuinafval
Nadelen
Je moet de bladeren bij elkaar harken

6. Bosch ALB 18 LI

 • Geluidsniveau: Laag
 • Vermogen: 18 V
 • Maximale blaassnelheid: 210 km/h
 • Luchtvolume: 210 m3/u
 • Zuig en versnipperfunctie: Nee
 • Draagwijze: Handgedragen
Klik voor beste prijs (bol.com)
 • +7

Als we het hebben over lichte apparaten nou dan moet je de Bosch alb 18 li noemen. Dit is de beste bladblazer op accu als je niet wilt voelen of je iets in je hand hebt of niet. Hij is echt zo licht als een veertje, maar blaast een flinke wind.

Kijk, het is niet de allerbeste accu bladblazer die er is op de markt. Maar als je bedenkt dat je een bladblazer in je handen hebt, terwijl het eerder lijkt en voelt op een kruimeldief, dan is die wel enorm efficiënt. Want voor dit gewicht en formaat doet deze bladblazer het enorm goed.

Wat ik al zei de aller beste bladblazer kun je het niet noemen, maar de Bosch bladblazer hoort zeker thuis in het rijtje van de beste bladblazer. Hij heeft een hele hoge snelheid van 210 km per uur en ook een prima luchtvolume van 210 kubieke meter per uur. Dit is niet heel hoog, maar voor een kleine tuin of balkon is dit echt meer dan genoeg. Kortom, hij is perfect voor de kleine klussen.

Voordelen
Extreem licht
Mannelijk te hanteren in de tuin
Perfect voor kleine klussen
Nadelen
Relatief lage blaassnelheid

7. Makita BHX2501V

 • Geluidsniveau: 102 dB
 • Vermogen: 750 W
 • Maximale blaassnelheid: 250 km/h
 • Zuig en versnipperfunctie: Ja
 • Draagwijze: Handgedragen
Klik voor beste prijs (bol.com)
 • +7

De Makita BHX2501 is een hele professionele bladblazer. Dit is op het gebied van kwaliteit de beste bladblazer die we hebben getest. Door de prijs vinden wij dat die niet op plek 1 moet staan, maar als je van goed gereedschap houdt is dit wel de benzine bladblazer voor jou.

Je betaalt altijd meer voor kwalitatieve bladblazers, maar je krijgt er bij deze bladblazer wel hele goede prestaties voor terug. Natte bladeren zijn voor deze bladblazer bijna net zo makkelijk als droge bladeren.

Deze Makita bladblazer is de enige goede benzine bladblazer van de lijst die ook een zuigfunctie heeft. Gelukkig bevat het een geïntegreerde versnipperaar die de bladeren versnipperd na het bladeren opzuigen.

Het is jammer dat zo weinig benzine bladblazers met een redelijke prijs ook tevens een bladzuiger zijn met ingebouwde versnipperaar. Er waren genoeg bladblazers die deze functie hadden, alleen die hebben vanwege de prijs maar ook andere reden de lijst niet gehaald.

Deze Makita bladblazer is misschien niet de beste koop bladblazer doordat die wel vrij prijzig is. Maar het is wel de meest sterke bladblazer. Als het aankomt op kwaliteit en duurzaamheid wint hij het van bijna alle bladblazers van de lijst. De levensduur van dit apparaat is veruit het beste.

Ben je juist op zoek naar een ruggedragen bladblazer dan zou ik een kijkje nemen op onze lijst van beste benzine bladblazer. Hier staan een paar goede bladblazer voor op je rug tussen. Dit is wel een bladblazer op benzine. Maar dat komt omdat de meeste ruggedragen bladblazers, alleen bladblazers op benzine zijn.

Voordelen
Goed, betrouwbaar merk
Speciale blaasmond voor natte bladeren
Nadelen
Redelijk zwaar
auteur avatar
Koos Bosgoed
Goedemorgen/middag/avond. Ik ben Koos. Afgestudeerd, een eeuwige optimist en schrijver voor Bestevandaag. Negatief zijn schiet niemand wat mee op. Neem het leven zoals het is en geniet :).