Grasmaaier merken: een overzicht van de 15 beste

grasmaaier-merken

Wil jij graag weten welke grasmaaier merken er allemaal zijn? Dan heb je geluk! In dit artikel hebben we een onderzoekje uitgevoerd naar de 15 beste en grootste merken en producenten van grasmaaiers binnen Nederland. Per merk geven we een klein beetje achtergrond en informatie over het betreffende bedrijf. Laten we snel beginnen 😊

15 grootste grasmaaier merken

Dit zijn de 15 grootste grasmaaier merken binnen Nederland:

 1. Bosch
 2. Gardena
 3. Makita
 4. Stiga
 5. Fiskars
 6. Wolf Garten
 7. Stihl
 8. MTD
 9. PowerPlus
 10. Black & Decker
 11. Einhell
 12. Metabo
 13. Ryobi
 14. McCulloch
 15. Robomow

Hieronder zullen we per merk even kort wat informatie geven over het bedrijf en de producten.

Disclaimer: Er zit geen bepaalde volgorde in de lijst. Bosch is dus niet per se de grootste. Dit komt omdat elk merk zo zijn eigen unieke kenmerken heeft en hier niet per se een volgorde aan geplakt kan worden.

1. Bosch

Bosch is uiteraard een super bekend binnen Nederland. Niet alleen van grasmaaiers, maar ook van allerlei ander soort gereedschap en producten. Zo maken ze producten van vaatwassers tot boormachines en werkkleding. Voor bijna elke behoefte heeft Bosch wel een product.

Robert Bosch GmbH is een internationaal technologisch en dienstverlenend bedrijf bestaande uit de divisies automobieltechnologie, industriële technologie, consumentenproducten, energie- en bouwtechnologie. Ze hebben ook een enorm aantal werknemers (402.000).

Neem een kijkje bij ons artikel “beste elektrische grasmaaier”. Uiteraard zitten daar ook producten van Bosch tussen.

2. Gardena

Ook Gardena is een super bekend merk binnen Nederland. Maar wist je dat dit eigenlijk een dochtermaatschappij is van Husqvarna? Husqvarna is in Nederland wat minder bekend, maar het is de grootste producent van tuinmachines en gereedschappen.

Ook Gardena heeft een zeer ruim assortiment. Van besproeiingsystemen en pompen tot tuinvijvers en gazononderhoud.

3. Makita

Makita is van oorsprong een Japans merk. Het hoofdkantoor staat dan ook in Japan. Ze zijn producent van professioneel (elektrisch) gereedschap. Denk hierbij aan boorhamers, combihamers, decoupeerzagen en een breed aanbod van (motor)tuinmachines.

Het merk is bekend geraakt door de geavanceerde producten met (lithium-ion)accutechnologie.

We nodigen je graag uit een kijkje te nemen bij ons artikel: “beste accu grasmaaier”. Uiteraard zitten daar producten van Makita tussen vanwege hun accutechnologie.

4. Stiga

Stiga Group is een Europese fabrikant en distributeur van grasmaaiers en een breed assortiment gemotoriseerd tuingereedschap. Ook Stiga heeft weer een redelijk ruim assortiment, waarbij de focus wel voornamelijk ligt op tuinmachines. Denk aan zitmaaiers, bosmaaiers, kettignzagen, bladblazers en grasmaaiers.

5. Fiskars

Fiskars klinkt alsof het ergens uit Scandinavië komt, en dat is ook zo! Fiskars is de oudste onderneming in Finland en vierde in 2015 het 350-jarig bestaan. In Nederland zijn ze voornamelijk bekend van hun handgrasmaaiers:

Ze maken echter nog veel meer producten. Denk aan scharen, bijlen maar ook messen.

6. Wolf Garten

Ook Wolf Garten is een zeer bekend merk in Nederland. Iedereen kent ze waarschijnlijk wel, die rode (tuin)machines met een logo van een wolf erop. Wolf Garten is een welbekend merk in de branche van tuinmachines- en gereedschappen. Sinds de oprichting van de onderneming onderscheidt Wolf Garten zich door innovatieve productoplossingen.

Wat veel mensen echter niet weten, is dat Wolf Garten onderdeel uitmaakt van de MTD-groep (op plek #8). MTD is een zeer grote groep die meerdere merken onder haar neem heeft, maar daar vertellen we straks meer over.

7. Stihl

STIHL ontwikkelt, produceert en verkoopt een ruim assortiment tuinmachines waarbij kwaliteit en service centraal staat. Of het nu om een kettingzaag, bosmaaier, bladblazer of heggenschaar gaat, Bij Stihl vind je bijna altijd wel datgene wat je nodig hebt. Zie bijvoorbeeld ook ons artikel over de beste elektrische heggenschaar.

Stihl is een pionier uit de beginperiode van de kettingzaag. Hiermee heeft het zijn naam groot gemaakt.

8. MTD

Zoals we al aangeven is MTD-groep een grote speler. Het is een Amerikaans bedrijf die producten maakt voor de massamarkt.

Ze hebben 6 dochtermaatschappijen, waarvan de bekendste Wolf Garten (plek 6) en Robomow (plek 15) zijn.

Ze hebben uiteraard ook veel producten in hun eigen assortiment gewoon onder de naam MTD.

9. PowerPlus

Powerplus is een gereedschappenmerk dat geproduceerd en geleverd wordt door de Belgische gereedschappendistributeur Varo. Zeer kenmerkend voor de gereedschappen en accessoires van Powerplus zijn de lage prijs, de hoge kwaliteit en de hoge gebruiksvriendelijkheid.

10. Black & Decker

Black & Decker is een Amerikaanse fabrikant van elektrisch gereedschap, accessoires en handgereedschap met het hoofdkantoor in Towson, Baltimore County. Op 12 maart 2010 is Black & Decker gefuseerd met Stanley Works, tegenwoordig heet het moederbedrijf Stanley Black & Decker.

11. Einhell

Einhell is een internationaal bedrijf, opgericht in 1964 door Josef Thannhuber met ongeveer 40 vestigingen, meer dan 1500 medewerkers en meer dan 500 Mln omzet. In 1993 heeft Einhell voor de Benelux landen Einhell Benelux BV opgericht in Gilze (NL).

12. Metabo

Metabo is waarschijnlijk voor velen een wat minder bekend merk. Het is echter een bedrijf met een rijke historie. De geschiedenis van het merk Metabo gaat terug tot 1923. In dat jaar bouwde Albrecht Schnizler de allereerste handboormachine. Deze handboormachine werd door dhr. Schnizler in de bakkerij van zijn ouders gebouwd. En dat is natuurlijk toch wel erg bijzonder!

13. Ryobi

Ryobi Limited is een Japanse fabrikant voor de productie van o.a. verschillende soorten elektrisch, gazon- en tuingereedschappen. Het bedrijf is opgericht op 16 december 1943. Ryobi is een merk van de internationale groep Techtronic Industries (TTI), een wereldwijde fabrikant van powertools en benzine machines.

14. McCulloch

Zoals we eerder al aangaven is Husqvarna de grootste producent van tuinmachines en gereedschappen. Een van de merken die Husqvarna nog meer onder zich heeft is McCulloch!

Tegenwoordig biedt McCulloch een complete lijn tuinproducten: krachtige kettingzagen, sterke trimmers, grasmaaiers, tuintractoren en heggenscharen. Het is een zeer degelijk merk.

15. Robomow

Het zit al een beetje in de naam, maar Robomow is een merk dat zich uitsluitend richt op het ontwikkelen van robot grasmaaiers. Ze hebben een ruim assortiment van robotmaaiers. Zo hebben ze een budget-vriendelijke optie voor de kleine tuin, maar ook opties voor zeer grote tuinen van 2000m2+. Neem een kijkje bij onze blog “Robotmaaier vergelijking”.

auteur avatar
Koos Bosgoed
Goedemorgen/middag/avond. Ik ben Koos. Afgestudeerd, een eeuwige optimist en schrijver voor Bestevandaag. Negatief zijn schiet niemand wat mee op. Neem het leven zoals het is en geniet :).