15 zitmaaier merken: welke zijn de beste?

zitmaaier-merken

Zitmaaier merken: welke merken zijn er allemaal?

Elk product heeft vrijwel altijd verschillende aanbieders en merken. Dat is bij zitmaaiers niet anders. Er zijn talloze zitmaaier merken. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wil je een overzichtje van de beste zitmaaier merken? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres.

Ben je van plan een zitmaaier aan te schaffen? Kijk dan eens bij ons artikel: Beste zitmaaier test.

15 zitmaaier merken

Dit zijn de bekendste zitmaaier merken van dit moment:

 1. Stiga
 2. MTD
 3. John Deere
 4. Stihl
 5. Wolf Garten
 6. Honda
 7. Husqvarna
 8. Toro
 9. Viking
 10. Ariens
 11. Cramer
 12. BOB-CAT
 13. Black & Decker
 14. DeWalt
 15. Makita

Er zijn echt ontzettend veel bedrijven die zitmaaiers produceren. Het kunnen er vrij gemakkelijk meer dan 100 of 200 zijn. We focussen ons in dit artikel op de ‘grootste’ en bekendste 15 om het overzicht te bewaren.

Hieronder volgt per merk een korte toelichting:

1. Stiga

In 1934 werd STIGA opgericht in Zweden door Stig Hjelmquist. Ondertussen hebben ze meer dan 80 jaar ervaring in innovatieve consumentenproducten. Vandaag is STIGA een bekend merk van grasmaaier en een ruim assortiment gemotoriseerd tuingereedschap, dat wordt verdeeld binnen en buiten Europa.

Ze hebben een zeer divers assortiment aan zitmaaiers. Denk hierbij aan instapmodellen van rond de €1500, maar ook professionele modellen van €10.000+.

2. MTD

MTD Products is een Amerikaanse fabrikant van outdoor power equipment voor de massamarkt. Het bedrijf, met hoofdzetel in Valley City, Ohio, begon in 1932 en was tot 1 december 2021 een overwegend familiebedrijf, waarvan nu 100% eigendom is van Stanley Black & Decker.

Het kan voorkomen dat bedrijven dezelfde moederorganisatie hebben. Dit geldt ook voor MTD en dus Black & Decker.

3. John Deere

John Deere; in Nederland soms bekend door het bekende filmpje: “Das mien merk”. John Deere is een Amerikaanse tractor- en landbouwmachinefabrikant. Het hoofdkantoor is gevestigd in Moline, Illinois. Het bedrijf is ooit gestart als kleine smederij in Grand Detour. De eerste fabriek werd gesticht om een succesvolle uitvinding van John Deere te produceren; een stalen zelfreinigende ploeg.

In de X-serie zitten bekende en zeer betrouwbare zitmaaiers. Ze maken zitmaaiers voor gazons tussen de 2000 en 6000m2.

4. Stihl

Duitse kwaliteit is natuurlijk altijd goed. Andreas Stihl AG & Co. KG is een producent van kettingzagen en andere tuinmachines zoals bladblazers en bosmaaiers. Het hoofdkantoor staat in Waiblingen, Baden-Württemberg in de buurt van Stuttgart. Het bedrijf werd opgericht in 1926 door Andreas Stihl.

Ze staan voornamelijk bekend om hun kettingzagen, maar ontwikkelen dus ook andere tuinmachines (waaronder zit grasmaaiers).

5. Wolf Garten

Wolf Garten is ook een zeer bekend merk in Nederland (en over de hele wereld). Je kunt ze herkennen aan het rode tuingereedschap met een wolf als logo.

Sinds de oprichting kenmerkt WOLF-Garten zich door middel van innovatieve productoplossingen, de hoogste kwaliteitsstandaarden, passie en oog voor detail tijdens de productie.

6. Honda

Honda is een gigantisch bedrijf dat veel meer maakt dan tuinmachines. Honda Giken Kogyo Kabushiki is een Japanse fabrikant van auto's, motorfietsen, en bromfietsen. Hiernaast maakt men ATV's, elektrische generatoren, watersportmachines, tuinmachines en heeft men een bekend robotonderzoeksprogramma. Zo groot word je natuurlijk niet zomaar. Ze hebben dus zeker wel kwaliteit in huis.

7. Husqvarna

Op plek 7 staat Husqvarna. In Nederland wellicht wat minder bekend. Maar het is een van de grootste (al dan niet dé grootste) producent van tuinmachines en gereedschappen. Het is een Zweeds bedrijf dat al in 1689 is opgericht. Het is de Europese marktleider in de irrigatie-installaties voor consumenten onder het merk Gardena. En Gardena kennen we waarschijnlijk allemaal wel.

8. Toro

In 2014 vierden we ze honderdjarige bestaan van het bedrijf. Ook nu blijven ze hun positie versterken als vooraanstaande wereldwijde leverancier van innovatieve oplossingen voor buitenomgevingen, zoals gras-, sneeuw- en grondwerkmachines, en beregenings- en buitenverlichtingsoplossingen.

9. Viking

Stihl stond al in het lijstje. Maar die hebben (net als MTD) meerdere merken, waaronder dus VIKING. VIKING is een toonaangevende fabrikant van tuinmachines van hoge kwaliteit, maakt sinds 1992 deel uit van de groep STIHL. De productportefeuille van het topmerk omvat grasmaaiers, robotmaaiers, zitmaaiers, verticuteermachines, hakselaars en motorhakfrezen

10. Ariens

Ariens levert zeer hoogwaardige machines voor ieder seizoen. De Ariens Company is een Amerikaans familiebedrijf opgericht in 1933 door Henry Ariens. Of het nu gaat om een grasmaaier, sneeuwfrees of een van de andere machines: in ieder product vindt u passie, innovatie, betrouwbaarheid, focus op de gebruiker en vakmanschap.

11. Cramer

Cramer is producent van kwalitatief hoogwaardige tuinmachines zoals; verticuteermachines, zitmaaiers, hakselaars, bladzuigers en veegmachines. Cramer tuingereedschap is geschikt voor zowel professionals als consumenten. Cramer maakt robuuste frontmaaiers die wel tegen een stootje kunnen.

12. BOB-CAT

BOB-CAT ken je misschien ook wel van onder andere graafmachines. Maar ze zijn ook actief in het ontwikkelen van tuinmachines en gereedschap.

13. Black & Decker

Black & Decker (opgericht als “The Black & Decker Manufacturing Company”) is een Amerikaanse producent van diverse soorten (elektrisch) (hand)gereedschap en accessoires, opgericht in 1910 door S. Duncan Black & Alonzo G. Decker in Baltimore County, Amerika.

14. DeWalt

De Walt is een Amerikaanse producent van elektrisch gereedschap en handgereedschap voor de bouw, industrie en houtbewerkingsindustrie. DeWALT is sinds 1960 een dochteronderneming van Stanley Black & Decker.

15. Makita

Makita Corporation is een internationaal opererende gereedschapproducent opgericht in 1915. Het hoofdkantoor staat in Anjo (Aichi), Japan. Makita is producent van professioneel elektrisch gereedschap, waaronder boorhamers, combihamers, decoupeerzagen en een breed aanbod aan (motor) tuinmachines.

auteur avatar
Koos Bosgoed
Goedemorgen/middag/avond. Ik ben Koos. Afgestudeerd, een eeuwige optimist en schrijver voor Bestevandaag. Negatief zijn schiet niemand wat mee op. Neem het leven zoals het is en geniet :).